BeautyPlus_20210630032456419_save

Grexa Liliana

képviselő

Liliana Grexa

Az ifjúsági, média és informatikai bizottság elnöke, a pénzügyi bizottság tagja
Liliana Grexa 2019 novembere óta képviselője az Ukrán Országos Önkormányzatának a Magyar Ukrán Kultúra Egyesület (MUKE) jelöltje. Előtte 5 évig volt a Fővárosi Ukrán Önkormányzatának vezetője, valamint az Erzsébetvárosi ukrán helyi önkormányzatának vezetője, amely a mai napig megmarad.
Nevével, mint a  Fővárosi Ukrán Önkormányzatának vezetője, összefüggésben áll az Ivan Kupala ünnepének az ukrán közösség általi megújításával, az anyák napi és a Szent Miklós-napi ünnepségek megszervezése, az ukrán karácsonyi ünnepségek bemutatása a magyar fővárosban, a Koljada flashmob elindítása és a Vysyvanka flashmob megszervezése Budapesten. Vezetésével a Fővárosi Ukrán Önkormányzat aktívan támogatta az egyházi kezdeményezéseket és a kerületi önkormányzatok kezdeményezéseit – Borsch-nap Köbányán, a napközis gyermek tábor Csepelen, Vízkereszt Újpesten, az Ukrán kozákság napja Erzsébetvárosban és Budapest II. kerületi Ukrán Önkományzat közös szervezésében, a Veliky Novgorod, 8. kerület, koncertek Ferencvárosban, mesekönyv kiadása Újbudán, ukrán görögkatolikus gyermek tábor és családi nap, cserkész gyermekműhelyek. Ugyanakkor aktív partnere volt az Ukrán Országos Önkormányzatának Magyarországon.
Az  Erzsébetvárosi Ukrán Önkormányzatának vezetőjeként évről-évre szisztematikusan megteremti azt a hagyományt, hogy a Magyarországon élő ukránok megünnepeljék a kozákság napját, megszervezte egy ukrán nyelvű, mesékkel ellátott CD kiadását, aktívan támogatja az egyházi programokat, a cserkész mozgalmat és az ukrán iskolát.
Liliana Grexa az ukrán vasárnapi iskola óta aktív tagja az ukrán közösségnek Magyarországon: tagja és alapítója volt a sellőkórusnak és a „Veszelka” táncegyüttesnek, valamint a Rondo és az ukrán nemzeti kisebbség rádiójának szerkesztője és műsorvezetője.
2019 óta – elnöke az “Nova Hvylja ” Ukrán Ifjúság és Családok Egyesületnek  
Három felsőfokú végzettséggel és képesítéssel  rendelkezik, két nyelven beszél.  A TV2-nél, a MOL-nál és az MTVA-nál dolgozott marketing és kommunikációs osztály vezetőjeként. Jelenleg az MTVA PR-szakértője.
Célja az Ukrán Országos Önkormányzatának megújítása Magyarországon, átláthatóvá és hatékonyabbá tétele, valamint a családi, ifjúsági, egyházi és oktatási szféra fejlesztése az önkormányzatban.