Az Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központ idén a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával ukrán nyelvű balatoni gyermektábort szervezett augusztus 11. és 18. között.

A táborban az Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központ kezdeményezésére a vasárnapi diákokhoz Ukrajnából érkeztek gyerekek: a 10-es számú Lviv Állami Gyermekművészeti Iskola növendékei (vezetője: Jevhenij Karpovics) és a 8-as számú  Lviv Állami Zeneiskola növendékei (vezetője: Szvitlana Karpovics), valamint egy gyerekcsoport Kijev régióból, akik Vova Gejzír „Az Ukrán testvérek” című művészeti projekt segítségével érkeztek a táborba.

Mindhárom táborban az elsőtől az utolsó napig igen mozgalmas program várta a fiúkat és lányokat:

ismerkedési est, kirándulás Keszthely városában, a tapolcai barlangok, kirándulás a Szent Mihály templomba, üveg dekorcsiszolás és polírozás mesterkurzusai Kayla Imre műtermében, Shambhala karkötő készítő mesterkurzusok, Balatoni hajózás, fürdés a tóban és vízi csúszdák, horgászat, túrázás és kirándulások, reggeli torna, esti diszkók, versenyek és szórakozás … és ez még nem a teljes lista a gyerekek tevékenységeiből a Balatonon.