Baricseva Inna ukrán gobelinművész, az Ukrán Művészek Szövetségének és a Formatervezők Nemzeti Szövetségének tagja. Jelenleg Magyarországon él. 1983-ban végzett a Ternopol megyei Vizsnice Iparművészeti Szakközépiskolájában, 1990-ben pedig a moszkvai műszaki egyetemen szerzett diplomát.
1999 és 2007 között a vizsnicei Skribljak Díszítő és Iparművészeti kollégium diákjait oktatta “a művészettudomány alapjaira és finomságaira”. A művésznő állandóan fejlesztette és tökéletesítette szakmai tudását, és ma már az ukrán díszítőművészet igazi mestere.
Baricseva Inna legkedveltebb témái közé tartozik a rendkívüli természeti jelenségek, az ukrán népművészet jelképeinek és motívumainak ábrázolása. Alkotásaihoz állandóan új technikákat s anyagokat használ, az azsúros sikokat vegyíti a hagyományos sima textiliákkal. Alkotásai gondolatébresztőek, egyesek közülük jelzés értékűek és jelképesek.
A művésznő állandó résztvevője az ukrajnai és nemzetközi kiállításoknak, többek közt gyűjteményes kiállítása volt Hmenyickijben, Csernivciben, Berlinbe, Budapesten, Bécsben és Belgrádban.