December 18-án, a LURDI Játszóház megtelt a magyarországi ukrán közösséghez tartozó gyermekcsoporttal. Jelen voltak az Ukrán Országos Önkormányzat által működtetett Vasárnapi Iskola tanulói, a „Kedves Iskolám” Magyarországi Ukrán Tannyelvű Egyházi Iskola és Óvoda csemetéi, akik tanítóikkal és szüleikkel együtt találkozhattak a Mikulással. Verset szavaltak, beszélgettek a Mikulással és természetesen nem maradhatott el a finom ajándék sem. Szívmelengető érzés volt látni, hogy a különböző korosztályú gyermekek ugyanolyan csillogással a szemükben hisznek az ünnep örömében és a csodában. Az idősebb gyerekek szorgosan segítették a szánon érkező Mikulás munkáját, míg a kicsik örömüket lelték a meglepetésben. Kézműveskedni is volt lehetőségük a gyermekeknek, ott aztán teljesen átadhatták magukat az ünnepi hangulatnak. A kreativitásnak csak a képzelet szabhatott határokat.
 
Ugyanazon a napon ünnepi szentmisét is tartottak a magyarországi ukrán közösség számára, ahol a gyerekek szintén csodálatos ajándékokban részesültek.  
Szívből köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az ünnep megvalósulásához. Külön köszönjük az Ukrán Országos Önkormányzat és a Magyarországi Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központ anyagi támogatását.
Áldott ünnepet kívánunk mindenkinek!

(20+) Facebook