Farago Galina

Faragó Galina

képviselő

Galina Faragó

A magyarországi ukránok állami önkormányzatának pénzügyi bizottságának tagja
A Csongrádi Régió Ukrán Kulturális Egyesületének jelölésével lett az Ukrán Országos Önkormányzat képviselője. 2019 óta a Székesfehérvári ukrán önkormányzatának helyettese. Az ukrán önkormányzatok magyarországi megalapítása óta – 1998 óta – az Országos Önkormányzat tagja és az Komaromi ukrán önkormányzatának helyettese volt.
A Ternopil régióból származik, Komarom városában él, Magyarországon.
Komáromi Ukrán Önkormányzat képviselőjeként olyan hagyományos rendezvényeket kezdeményeztek, mint az Ukrán Dal- és Kulináris Művészetek Napjai, Sevcsenko Esték, valamint a Komaroma Napokon történő hagyományos részvétel. A tevékenység legelején létrehozták az Ukrán Vasárnapi Iskola osztályát, ahol gyerekekkel tanították az ukrán nyelvet, verseket tanítottak és a gyerekeket felkészítették az önkormányzati rendezvényeken való előadásokra.
A a Székesfehérvári ukrán önkormányzatának helyettes tevékenység célja között szerepeltek a helyi szinten tervezik rendszeres Sevcsenko-estek, az Ukrán Kultúra Napjának megrendezése, valamint mobil művészeti kiállítás megszervezését az ukrán művészek munkáinak bemutatására Magyarország különböző városaiban. Szoros együttműködést terveznek a Varpalota és Veszprémi Ukrán Önkormányzattal közös rendezvények szervezésében. Ezenkívül Székesfehérvár Magyarország meglehetősen nagy kulturális központja, és azt tervezi, hogy helyreállítja a testvérvárosok régi hagyományát, hogy barátkozni tudjanak Lvivvel, mert e két város széles körű közös érdekekkel rendelkezik.
Ezenkívül a 2019 nyarán lezajlott sikeres ukrán kultúra Lviv-i napjai után, melyen magyarországi ukrán művészek és zenészek vettek részt, tervezzük ilyen napok megszervezését más országokban – Szerbiában és Szlovákiában.
A közvetlen tervek között szerepel egy közös karácsonyi ünnepség megszervezése Székesfehérváron a más nemzetiségi önkormányzatokkal közösen.