Bernath

Bernáth Viktória

képviselő

Viktória  Bernáth

Az Ukrán Országos Önkormányzatának pénzügyi bizottságának tagja, a magyarországi ukrán kulturális és dokumentációs központ (MUKDK) vezetője
2019 novembere óta az Ukrán Országos Önkormányzat  képviselője a Csongrádi Régió Ukrán Kulturális Egyesület ajánlásával.  Helyettese volt a fővárosi ukrán önkormányzatának, valamint a Csepeli Ukrán Önkormányzatnak és az utóbbi a mai napig megmaradt.
2012 óta – a budapesti Ukrán Vasárnapi Iskola tanára és vezetője, valamint a „Dudás” együttes vezetője. 2018 óta – a „Gorlytsia” női klub társszervezője. Önkéntes, ukrán dalok előadója, ünnepek és fesztiválok, versenyek, tudományos konferenciák, kiállítások szervezője.
A Fővárosi és a Csepeli Ukrán önkormányzatok munkájában töltött 5 éve alatt számos koncertet, kiállítást, gyermekprogramokat, versenyeket, kreatív találkozókat és mesterkurzusokat tartottak az ő közreműködésével. Sok hagyományos ukrán ünnep, gyermekprogram, tábor került bevezetésre.
Felsőfokú végzettségét a Lisenko Zeneakadémián szerezte, tovább szakképesítéseként az oktatási és művészeti intézmények vezetője (mentor-tanár) végzettséget szerzett, valamint az UWC Sevcsenko-díját.
Célja a Magyarországon élő ukránok, különösen az ukrán művészek támogatása, az ukrán nemzeti kultúra központjának létrehozása számukra és a támogatások megszervezése. További célok között szerepel a hivatásos kórus, találkozók megszervezése más ukrán diaszpórákkal, valamint a kiváló és népszerű előadókat Ukrajnából, és az ukrán kultúrát népszerűsítése Magyarországon és Európában.