Minden év márciusában az ukrán világközösség a géniusz ukrán költő-Kobzos,Tarasz Hrihorovics Sevcsenko születésnapját ünnepli. A szerző hazája, Ukrajna történelme és az ukrán nyelv iránt érzett szeretete sokak számára nyújt inspirációt még napjainkban is.
Ezen neves ünnep apropójából a Markian Saskevics, első magyarországi ukrán könyvtárukrán és magyar nyelvű irodalmi felolvasást szerveznek a Kobzos műveiből. Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk!
Az eseményre történő felkeszüléshez figyelmükbe ajánljuk a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület által kiadott, Tarasz Sevcsenko „Üzenet” c. gyűjteményét. Bizonyára sokuknak megvan ez a könyv, ám ha mégsem, írjanak üzenetet az oldalunkra, vagy forduljanak hozzánk e-mailben és segítünk az Önök által kedvelt vers fordításában.
A videóüzenetben megküldeni kívánt felolvasásokat 2021.március 31-ig várjuk a Markian Saskevics, első magyarországi ukrán könyvtár e-mailes elérhetőségére: biblioteka.shashkevycha@gmail.com. Az összes videó publikálásra kerül oldalunkon.
Sok szeretettel várjuk jelentkezéseiket!