Az Ukrán Országos Önkormányzat május 20-án, immáron második alkalommal rendezte meg a „Szeretem a Vyshyvanka”-t c. fotó versenyt. A vetélkedő az egyik legszimbolikusabb ukrán ünnephez, a Vyshyvanka Világnapjához köthető, melyet az ukrán világközösség  15 esztendeje ünnepel. A vyshyvanka, azaz az ukrán hímzett, nemzeti ruházat szerepe többek között azért kiemelkedő, mert az ukrán hagyományok megőrzésére inti viselőjét. A vetélkedőben minden kedves ukrán honfitársunk részt vett, aki erős nemzeti érzéssel kötődik szülőföldünkhöz, van legalább egy szép vyshyvankája és szereti, ha fotózzák.
Továbbá, az ünnep alkalmából folytatva a 2019-es, a Magyarországi Ukrán Kultura Napján indított akciót, a Horlicja Női Klub kézműves foglalkozásán Ukrajna térképét varrták ki.
A készült fotókat szakmai zsűri díjazta Olekszandr Hembik és Vladiszlav Najgyonov festőművészek Inna Baricseva iparművész, valamint Oleszja Sziper, az „Ukrán Hírnök” művészeti rovatának szerkesztője személyében.
Eredmények, a fényképek számai alapján:
1. hely: 2-, 12-, 19. számú fotó
2. hely: 6,- 13-, 16. számú fotó
3. hely: 1-, 3. számú fotó
Gratulálunk a nyerteseknek! Minden, helyezést elért fotó tulajdonos ajándéka egy vyshyvanka. A legjobb fotók publikálásra kerülnek az „Ukrán Hírnök” újságban.