КАЛЕНДАР - 2021

Ezekben a napokban, az Ukrán Országos Önkormányzat és a Magyarországi Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központ támogatásával két típusú naptárt jelentetünk meg. Az egyik egy asztali naptár, melyet az Ukrán Országos Önkormányzat Vasárnapi Iskolája növendékeinek rajzait tartalmazza, a másik pedig egy fali naptár. Utóbbi minden kedves ékszerimádó hölgy szívébe lopja majd magát, hiszen a tematikáját tekintve az NZ Embroidery Embassy által, kézzel készített egyedi ékszereknek hódol.

Az NZ Embroidery Embassy a Zoia Kuncevszka és leánya, Natalia Kuncevszka által életre hívott ékszermanufaktúra, melyek mélyen magukban hordozzák Ukrajna különböző tájegységeinek sajátosságait. Munkásságukban olyan vezető, az ukrán történelem és kultúra vezető női alakjainak stílusirányzata jelenik meg, mint Olena Pcsilka (Leszja Ukrajinka édesanyja), Kszenyija Kolotilo, stb…Egyre bővülő kínálatuknak köszönhetően az anya-lánya páros elismerésre méltó szakmabeli sikereket ér el. A 2021-es naptárban többek között a “Gyöngédséggel a gyöngédségről”, “Kölönbözőek”, „A télnek szentelve”, „A zöld filozófiája” c. kollekciók legegyedibb darabjai kerültek be. Érdekesség, hogy a naptár fotózásán Alia Tanikpajeva prímabalerina is részt vett.  

A naptár megjelenését követően a Magyarországi Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központ ünnepi sorsolásának keretében a legszerencsésebbeket megajándékozzuk egy frissen nyomtatott naptárral. Figyeljék híreinket!