A Csepeli Ukrán Önkormányzat

cím: 1214 Budapest Merkur u. 7.     e-mail: stefucav@gmail.com      tel.: +36 70 257 5047, + 36 30 549 6535
Foto(balról jobbra): dr. Stefuca Viktória, Stefuca Hermina és Bernáth Viktória
Dr. Stefuca Viktória 2014-től vezeti a csepeli ukrán önkormányzatot.
Bölcsész, ukrán nyelvtanár, a Nyíregyházi Egyetem ukrán nyelv és kultúra tanszékének vezetője. A Szegedi Tudományegyetemen diplomázott. Miután ledoktorált, 1999-től aktívan bekapcsolódott a magyarországi ukrán közösség munkájába, 2004 óta az UOÖ küldötte, jelenleg a pénzügyi bizottság elnöke.
Az ukrán nyelv oktatása mindig figyelmének középpontjában áll. Számos egyetemi jegyzet társszerzője, az UOÖ Vasárnapi iskolájának igazgatója.
Bernáth Viktória a csepeli ukrán önkormányzat tagja, 2019. november 3. óta az Ukrán Országos Önkormányzatban a Csongrád megyei Ukrán Kulturális Egyesületet képviseli. Volt a fővárosi ukrán önkormányzat tagja. 2020. június 3-tól vezet a magyarországi Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központot.
2012-től tanára és vezetője a budapesti ukrán vasárnapi iskolának és a furulyások együttesének. 2018-ban megszervezi a Gerle női klubot. Önkéntes munkát végez, ukrán dalokat énekel, ünnepségeket, fesztiválokat, vetélkedőket, tudományos konferenciákat, kiállításokat szervez.
A fővárosi és a csepeli önkormányzatnál eltöltött 5 éves képviselői mandátumának ideje alatt számos koncert, kiállítás, vetélkedő, alkotói találkozó és mesterkurzus szervezéséhez járult hozzá.  Polgárjogot nyert egy sor hagyományos ukrán ünnep, gyermekprogram és tábor.
Stefuca Hermina a csepeli önkormányzat tagja.
A csepeli ukrán önkormányzat minden esztendőben tevékeny részvevője a kerület kulturális és tematikus fesztiváljainak, olyanoknak, mint a Retro Majális, amelyen az ukrán kultúrát képviselik. A kerületben élő ukrán és vegyes családok gyermekeinek ukrán nyelvi táborokat szerveznek. Hathatósan támogatjuk az ukrán művészeket és hozzájárulunk az ukránnyelvű irodalom kiadásához.