Friss videók a csatornán:

Bondarchuk Mykola small 9

Mikola Bondarcsuk

Rendező, operatőr, videóportál szerkesztője
A Kijevi Nemzeti Egyetem Karpenkó nevét viselő Színművészeti, Film és Televíziós karán 2006-ban végzett TV-s filmrendező szakon.  2004 és 2010 között egy Ukrajnában lévő tévé csatorna számára filmtartalmakat gyártott; a ,,Madár’’ színház színészeként dolgozott.

Az Ukrajinci.hu egy Ukrán Országos Önkormányat keretein belül működő videóportál. A videotartalmak létrehozásával kapcsolatos munkák teljes egészét az önkormányzat megbízásából a TV igazgatója, Mikola Bondarcsuk végzi.

A videóportál célja, hogy a magyarországi ukrán közösség sokrétű életét tükrözze a kulturális és társadalmi élet különböző aspektusaiban. 2009 végén indult a videóportál története, amikor az Ukrán Országos Önkormányzat akkori vezetője Hartyányi Jaroszlava, és Mikola Bodnarcsuk TV-rendező közös kezdeményezésére létrehozták a „HromadaTVBudapest” videóstúdiót, és megkezdték az önkormányzati események és történetek videóarchívumának létrehozását, illetve videós tartalmak gyártását a Magyar Televízió ,,Rondó’’ című nemzeti műsormagazin számára.

Ezt követően a stúdió videóanyagai az azonos nevű „HromadaTVBudapest” YouTube platformon találták meg helyüket az interneten.

2018-ban az Ukrán Országos Önkormányzat akkori vezetőjével, Kravcsenkó Jurij-val közös kezdeményezésre a videóportál megjelent a Facebook közösségi hálón, és kapott egy új, modernebb „Ukrajinci.hu” nevet, amely több interaktív lehetőséget biztosít a portálnak.

A videóportál tíz éves fennállása alatt számos érdekes eseményt filmeztek le, és számos kísérletet végeztek az anyagok bemutatási formájával kapcsolatban. Azonban az események objektív bemutatása, a videótartalom magas szintű technikai és művészi teljesítményének elérésére irányuló vágy, ahogyan a nézők kívánságaira és megjegyzéseire való odafigyelés elve változatlan maradt.