levelezési cím: 1116 Budapest, Fegyvernek u.6.8 em./88      e-mail: medenczi@gmail.com       tel.: +36 30 163 5553
Fotó (balról jobbra): Kirilenko Olena, Lopit Jaroszlava, Szavcsuk Irina
Lopit Jaroszlava elnök, aki egyben a fővárosi ukrán önkormányzat tagja, az Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központ oktatásügyi előadója. Munkács mellett született és az Ungvári Nemzeti Egyetemen diplomázott. 2010-től él a családjával Magyarországon. Az utóbbi években tevékenyen vesz részt a budapesti ukrán közösség életében.
Kirilenko Olena az óbudai ukrán önkormányzat tagja, elnökhelyettes. Képzettségét tekintve menedzser-közgazdász. Kijevben született és a Sevcsenko Egyetemen szerzett diplomát.2005-től él és dolgozik a családjával együtt Budapesten. Aktívan vett részt  magyarországi jótékonysági mozgalomban.
Szavcsuk Irina Óbuda-Békásmegyert képviseli az ukrán önkormányzatban. Kijevben született, a budapesti ELTE bölcsészkarán szerzett diplomát. Az egészségügyben és az idegenforgalomban dolgozott. Budapest külterületén él a családjával. Azonos gondolkodású társaival szintén részt vett jótékonysági akciókban.
Tervek és célok: A mi önkormányzatunk még nagyon fiatal, csak a legutóbbi választásokat követően alakult, céljaink és feladataink azonban világosak. Arra törekszünk, hogy megőrizzük a gyökereinket, nyelvünket és kultúránkat, hogy ne oldódjunk fel az idegen közegben. Szeretnénk segíteni a Magyarországon élő ukránoknak, hogy mindig érezzék támogatásunkat. És ami a legfontosabb: tovább adni gyermekeinknek az Ukrajna iránti szeretetet, lehetővé tenni számukra, hogy megérezzék odatartozásukat a gazdag ukrán történelmi örökséghez, hogy büszkék legyenek Hazánkra.
Az a tervünk, hogy legtöbb rendezvényünkkel éppen a gyerekeket szólítsuk meg. Különféle mesterkurzusokat és találkozókat tervezünk, nyáron szeretnénk ellátogatni Lvovba, a Kárpátokba. DE vannak terveink a felnőttek számára is. Már a kezdetektől fogva együttműködünk a többi ukrán önkormányzattal és szervezettel. Így például már a legelején sikerült csatlakozni a karácsonyi rendezvényekhez, karácsonyi ajándékokat gyűjtöttünk ukrajnai gyerekeknek, akik édesapja Ukrajna védelméért áldozta életét. A jövőben nemcsak az ukrán önkormányzatokkal, hanem a kerület más nemzetiségi önkormányzatával szeretnénk együtt dolgozni, velük közösen szervezni rendezvényeket. Nagyon sok ötletünk van, és a lelkesedésünk i elég, hogy megvalósítsuk azokat. Köszönjük a bizalmat!
Tisztelettel: Lopit Jaroszlava, Szavcsuk Irina, Kirilenko Olena.