A klubok mindig kommunikációt, tapasztalatot ötletcserét jelentenek, új utakat teremtenek a saját fejlődésünkhöz, lehetőséget teremtenek hasonló gondolkodású emberek barátok ismerkedéséhez.

2018 végén Viktória Bernáth és Zoya Kuntsevska azt javasolta a UOÖelnökének, Jurij Kravcsenkonak, hogy hozzon létre egy női klubot, amely társadalmi és jótékonysági rendezvényeket, kreatív műhelyeket, fotóprojekteket, szellemi és szórakoztató játékokat, partikat stb. szerveznénk.
Jurij Kravcsenko örömmel fogadta javaslatukat.
Létrehozták az oldalt, versenyt hirdettek a jó névért és 2019. február 2-án megtartották a „Gerlice” női klub első találkozóját, amelyen részt vett Ljubov Nepop Ukrajna magyarországi nagykövete és a magyarországi ukrán nemzetiség parlamenti képviselője Szuperák Brigitta.
Nadiya Polak az ungvári fül-orr-gégész orvosa az ukrán egészégügy reformjairól beszélt, és a résztvevők minden kérdésre válaszolt.
Így indult a női klubbunk. Ezalatt az idő alatt számos találkozót tartottunk, de a legsikeresebbek a következők voltak: „Találkozás a Kijevi Országos Akadémiai Operettszínház színészeivel”, „Húsvéti sütemények készítése”, „Esti túra a budai erőd középkori rejtelmei”, „Modern nő: a boldogság titkai”, „Romanszok estje”, „Mindent neki”, „Mesterkurzus a Karácsonyi díszek készítése”,” Hatha jóga kezdőknek”, „Kirándulás „A magyar hősök titkai”, „Online verseny”, „A húsvéti ételek legeredetibb receptje”, „Védőmaszkok varrásának mesterkurzusa”, „Kiállítás hímzett ékszerek és kiegészítők NZ Embroidery Embassy” és mesterkurzus „Hímzés porcelánra”, „Kirándulás Vácba és a Magyar Nemzeti Botanikus Parkba”, „Tájékoztató találkozó Robert Kaszó ügyvéddel” és mások.
A „Gerlice” női klub is részt vesz az UOÖ által szervezett összes rendezvényen.
Jelenleg 200 résztvevőnk van.
Továbbra is folyamatosan bővítjük a klub tagságának körét, kapcsolatokat építünk ki és tartunk fenn más országok női egyesületeivel.
A női klub alapítói Zoya Kuntsevska és Viktória Bernath.