Budapest XIV. kerületének ukrán önkormányzata

e-mail: zan.andras@gmail.com      tel.: +36 20 350 4353
Андраш Зан
Уляна Зан
Іштван Донець
Zán András, a zuglói ukrán önkormányzat elnöke Ungváron született. Elvégezte a Zádor Dezső Zeneművészeti Szakközépiskolát, majd pedig a Liszeko Zeneakadémiát. Diákként a lvovi filharmóniánál dolgozott, muzsikált az Inso Lviv ifjúsági zenekarban és énekelt a lvovi operában. Magyarországra költözését követően állást vállalt a Lisznyi Szabó Gábor Zeneiskolában. Megalapította a Harmónia A triót, a Credo klasszikus kvartettet, az Ukrán dallamok csoportot és az Otherside popegyüttest.
Zán Uljana elnökhelyettes Lvivben született. A Szolomija Kruselnyicka szakiskolában végezte tanulmányait, később a Liszenko Zeneakadémián diplomázott az egyik legjobb hegedűsként. Nemzetközi hangversenyek szólistája és koncertmestere volt Németországban, Lengyelországban, Olaszországban, Szlovákiában és Franciaországban. 2014-től a szolnoki szimfonikus zenekarral dolgozik, 2015-től Mága Zoltán zenekarának prímása. A Harmónia trió, a Credo kvartett, az Ukrán dallamok és az Otherside koncertmestere és szólistája.
Dones Sztepan, a testület tagja muzsikus családban született Aknaszlatinán. Az ungvári Zeneművészeti Szakiskolában végzett ütőhangszeresként, majd a kijevi Kulturális és Művészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. 1988-ban alapította meg első metál zenekarát, a VOLANDOT, majd a MYSTICAL-t. Az első demóját a SUD-csapattal készítette el 1990-ben. Kezdetben az ungvári Állami Zeneművészeti Szakiskolában tanított, utána a Dzsako Cirkuszhoz szegődött, ahol saját száma volt: lekötött kezekkel dobolt. 1995-ben, egy olaszországi turnén közös számot készítettek az ismert pantomímessel, Mihajlo Milmeisterrel, aki dobszóval kísérve adta első a számát. Játszott a TEQUILA country csapattal. 2005-ben a családjával együtt áttelepült Magyarországra. 2010-ben, a SOULREST együttessel elkészítette a negyedik albumát. 2012-től xilofon és ütőhangszer oktató.
Jövőbeni terveink között szerepel az ukrán zeneszerzők és az ukrán muzsika népszerűsítése Magyarországon.