A kisvárdai ukrán önkormányzat

e-mail: hrancsak@freemail.hu    tel.: 06 20 566 0546
Szidor Zsuzsanna

Szidor Zsuzsanna, a kisvárdai ukrán önkormányzat elnöke Munkácson született. A Kijevi Műszaki Főiskolán szerzett mérnöki diplomát. 2004-ben települt át Magyarországra. 2008-ban csatlakozott a nyíregyházi ukrán közösséghez. 2019-ben kezdte szervezni a kisvárdai ukrán önkormányzatot.

 

Györke Margaréta

Györke Margaréta a kisvárdai ukrán önkormányzat elnökhelyettese. Az Ungvári Állami Egyetem fizika szakán diplomázott. Tanárként dolgozott.1993-ban költözött Magyarországra. Aktív részvevője a magyarországi ukrán közösség életének.

 

 

 

Matola Mária

Matola Mária a kisvárdai ukrán önkormányzat tagja. Munkácson született, elvégezte az Ivano-Frankivszki Pedagógiai Főiskolát. Muzsikus, zongorista. Vezető tanárként dolgozott a munkácsi tanárképző kollégiumban. 2014-ben települt át Magyarországra, Az ukrán közösség aktív tagja.

A kisvárdai ukrán önkormányzat 2019-ben alakult, hogy összefogja a városban és a környéken élő ukránokat, gyarapítsa és támogassa az ukrán kultúrát, az anyanyelven folytatott társalgást, a kapcsolattartást a Magyarországon élő ukránokkal, és szükség esetén segíteni egymásnak. Szeretnénk olyan rendezvényeket szervezni, amelyek közelebb hozzák a magyarokhoz az ukrán kultúrát, utazásokat szervezni Hazánk történelmi emlékhelyeire. A jövőben szeretnénk együtt dolgozni más magyarországi ukrán önkormányzatokkal.

Várunk mindenkit a rendezvényeinkre!

Tisztelettel: Szidor Zsuzsanna, Györke Margaréta és Matola Mária