A karantén nem ok a találkozók kihagyására, különösen húsvétkor – mondta a „Horlica” női klub, és a fényes ünnep előestéjén online versenyt hirdetett a legeredetibb húsvéti étel receptjére.
Március 18-án indult vetélkedő Magyarországon élő ukrán háziasszonyokat hozott össze, és rengeteg rendkívül érdekes ukrán húsvéti receptet gyűjtött össze: sokféle húsvéti paszka, süteményi receptek, „húsvéti csomó” receptje, saláták és előételek.
A recepteket videókkal, fotókkal, leírásokkal és családi történetekkel együtt a Horlica Facebook-oldalára posztolták a résztvevők, a legeredetibb receptre kiírt szavazás pedig csaknem két hétig tartott.
A legnépszerűbb Petrovska Viktoria „sárga túró” receptje volt, amely Kárpátalja és Kelet-Magyarország egyes részein a húsvéthoz köthető ételek egyike. Viktória családjában Kvasovban ez a húsvéti kosár nélkülözhetetlen tulajdonsága volt.
A második helyen Marta Baranchikova „Húsvéti sütemény burgonyával” receptje végzett, a harmadikon pedig Regina Polak „Lusta kulis” receptje.