November 20-án ilyen néven tartott akciót Ukrajna magyarországi kezdeményező ifjúsága az Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központ, a „Nova Hvilya” TSZ és az Ukrán Hagyományok Házának támogatásával Budapest központjában, amelyet a Gyermekek Világnapjának szentelt.
Az akció célja az volt, hogy tisztelegjenek az elhunyt gyermekek emléke előtt, és felhívják a magyar társadalom figyelmét azon gyermekek sorsára, akik áldozatául estek Oroszország inváziójának ukrajna területére.
Az akció keretén belül lezajlott a „Tönkre tett sorsok” fotókiállítás megnyitása, imátkoztak az elhunyt gyermekek emlékére és emlékgyertyákat gyújtottak meg.
Lelkünk elnehezült és szomorú, szívünk hihetetlenül összeszorul, amikor arra gondolunk, hogy mit csinál az orosz agresszor a földünkön. De mindig emlékeznünk kell arra, hogy az erőnk az egységben rejlik. Olyan összetartó család, mint az ukrán nép, a világ egyetlen országában sincs. Függetlenül attól, hogy Budapesten, vagy Berlinben, netalántán New Yorkban élünk, de egy nagy család vagyunk, mindannyiunknak támogatnunk kell az ilyen akciókat és egészében véve Ukrajnát. Minden egyes ember, aki eljött az akcióra – nagy lépés abba az irányba, hogy mindenki megtudja, lássa, milyen egységes az ukrán nép, mennyire elválaszthatatlan, mekkora győzni akarás van benne.
Köszönjük. Mindannyian – egy egész vagyunk, mindannyian – egy család vagyunk! Emlékezzünk, kedves barátaink, erre. Dicsőség Ukrajnának!!!
Az akció szervezői