Március 20-án magyarország Ukrán Kultúrális és Dokumentációs Központjában sor került az „ELVESZÍTETT OTTHON” fotókiállítás megnyitására. Huszonkét történetet tartalmaz Ukrajna különböző régióiból származó emberekről, akik kénytelenek voltak menekülni a háború elől és ideiglenesen a Kárpátokban találtak menedéket.
A kiállítást Jevhenyija Bardják a Moloda Prosvita Prykarpattia társadalmi szervezet elnöke prezentálta. Az ő szervezete valósítja meg az „Empátia. Támogatás. Integráció” projektet az amerikai USAID nemzetközi fejlődési ügynökség támogatásával, és ezen projekt keretén belül volt létrehozva az „ELVESZÍTETT OTTHON” nevet viselő kiállítás az ukrán portrékból, a konkrét emberek történeteit tartalmazó katalógusok, amelyek fényképei a kiállításon lettek bemutatva, és a „KÜSZÖBÖN” grafikai novella, azon ukránok emberek igaz történetei alapján, akik a háború elől menekülnek. A katalógus és a „KÜSZÖBÖN” grafikai novella le lettek fordítva angol, román és magyar nyelvre.
Ez a kiállítás bemutatásra került Ukrajna különböző városaiban és a határon túl is, pontosabban Ukrajna hat megyéjében és Európa három országában – Moldova, Románia és Magyarország.
Jevhenyija Bardják szervező szavai szerint, „nagyon gyakran az emberek Ukrajna nyugati részéből és Európa országaiból nem teljesen tudják elképzelni, mi az a valós háború, min kellett keresztül menniük azoknak az embereknek, akik a háború elől menekülnek, mit kellett átélniük, és ezért a projektünk keretén belül igyekeztük eljuttatni az információt az emberekhez, hogy nyitottabbak, támogatóabbak és barátságosabbak legyenek a belső áttelepült emberekkel szemben, az Ukrajnai menekültekkel szemben, hiszen ezek az emberek nagyobb támogatásra szorulnak, empátiára, nyitottságra, hogy mentálisan és fizikailag is bírják, kivárják a győzelmet és boldogan visszatérjenek az otthonaikba Ukrajnába.”