Szeptember 10-én a Lesya Ukrainka Ukrán Vasárnapi Iskola tanárai részt vettek a III Nemzetközi konferencián: Tapasztalat az ukrán nyelv tanításának terén a vasárnapi és külföldi iskolákban, amelyre a magyar Parlament falai között került sor. 
 A konferencián mind tapasztalt egyetemi tanárok, mind fiatal, de nagyon aktív és okos iskolai tanárok vettek részt.
 Beszédében Viktória Krizsanovszka egy olyan bemutatót használt, amelyben számos élénk fotó volt kreatív ismereteiről, beszélt a koherens beszéd fejlődéséről az alkotómunka folyamatában a dekoratív- és iparművészeti foglalkozásokon.
 Oleszja Olekszij prezentációjának témája „Az ukrán nyelv tanulása jógagyakorlatokkal kombinálva mesében és ujjszínházban”. Az ukrán nyelv tanulása ezen módszerének nincs analógja. Sok sikert kívánunk Oleszjának a munkájában ennek a technikának a kidolgozásában.
Zoya Kuntsevska arról beszélt, hogy mennyire nagy jelentősége van az interdiszciplináris kapcsolatok használatának az ukrán nyelv órákon a vasárnapi iskolák elemi osztályaiban.
Szeretnénk megköszönni a konferencia szervezőinek, Judit Szofilkanics hölgynek, és Liliána Grexának, Magyarország parlamentjének szószólójának. 
Irina Vivnek a csodálatos túrát a Parlamentben.
 Valamennyi tanárnak és előadónak a nagyon szép és hangulatos napot.
 A következő konferenciákig!