Koloszova Viktória a Vaszil Sztefanik Kárpát-melléki Nemzeti Egyetemen (Ivano-Frankivszk), esztrád és zongora szakon végzett. Kora gyermekkorától profi módon foglalkozott zenével, kezdetben a művészeti iskolában, később az egyetemen tanult énekelni. Miközben maga is tanult, óvodásoknak és kisiskolásoknak tanított zenét.
Viktória számos ukrajnai és nemzetközi verseny és fesztivál győztese, több televíziós projektben is részt vett, olyanokban, mint pl. a Gyermekhangok, a Tehetséges Ukrajna, az X-factor. Egyetemi tanulmányai idején megalapította a saját brandjét Kolosova néven, saját dalaival vett részt nagy ukrajnai országos fesztiválokon.
2019-ben települt át Magyarországra, pontosabban Budapestre, és énektudását azóta az ukrán kultúra szolgálatába állította: rendszeres fellépője az Ukrán Országos Önkormányzat rendezvényeinek. Az Ukrán Nagykövetség felkérésére ő énekli az ukrán himnuszt több politikai és kulturális rendezvényen. Csatlakozott az Ukrán dallamok együtteshez, és a többi tehetséges ukrán előadóművésszel együtt vesz részt különféle koncerteken és műsorokban. Többek közt ugyancsak nagykövetségi fekérésre saját dalaiból összeállított csokrot adott elő az Ukrán Függetlenség Napján.
2019 szeptemberében csatlakozott az Ukrán Országos Önkormányzat égisze alatt működő vasárnapi iskola tanári karához, és megalapította a Kalász csoportot. 2020 szeptemberében megalakult az UOÖ kórusa, amelynek karnagya lett.