Augusztus 22 és 26 között nappali táborra került sor Budapesten. Ezekben a napokban a gyerekek ellátogattak Szentendre városába, megnézték a marcipán múzeumot (Szamos Marcipán Múzeum), részt vettek egy marcipán medve készítésének mesterkurzusán, sétáltak a Duna-parton.
Emellett a fiúk és lányok megnézték a Szuper állatok animációs filmet a Lurdy Moziban, jól érezték magukat a Lurdy Játszóházban.
Nagyon élvezték a modern Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontba tett kirándulást. Sok interaktív játék várt a gyerekekre, bankjegyeket készítettek saját portréjukkal, pénzérmét préseltek, sok érdekes dolgot megtanultak a történelemből, például azt, hogy mivel fizettek korábban a különböző nemzetiségeket képviselő emberek, nagyítón keresztül megnézték a pénzek képeit, robottal beszéltek és ajándékokat kaptak.
Augusztus 26-án, pénteken a tábor minden résztvevője élvezhette a fürdőzést a Csepeli Strandfürdőben, napozhatott és finom fagylaltozásban részesülhetett.
Nagy türelmetlenséggel várták a gyermekek a jógaórát, amelyet Olesya Oleksiy tartott. Köszönjük Olesya asszonynak, hogy felkelti az egészséges életmód iránti érdeklődést.
Viktoria Kryzhanovska  hazafias mesterkurzusokat készített elő dekoratív és iparművészetből Ukrajna függetlenségének napjára, a gyerekekkel közösen ajándékot készített a Leszja Ukrainka Vasárnapi Ukrán Iskola tanulóira való emlékre és az Ukrán Fegyveres Erők támogatására. A tábor minden résztvevője képeslapokat kapott a saját rajzaikkal. Köszönjük Viktória asszonynak a foglalkozásokhoz való kreatív hozzáállást.
A nappali tábort  Bernáth Viktória , a Magyarországi Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központ vezetője szervezte és bonyolította le a @Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt pénzügyi támogatásával.