Stefuca

Dr. Stefuca Viktória

képviselő

Dr. Stefuca Viktória

Az Ukrán országos Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának elnöke
Végzettsége: filológus, nyelvtanár. Az ukrán nyelv oktatója, a Nyíregyházi Egyetem Ukrán Nyelv és Kultúra Tanszékének vezetője.
A Szegedi Tudományegyetemen szerezte meg felsőfokú végzettségét, és tudományos fokozatát. 1999-től a magyarországi ukrán közösség aktív tagja lett, 2004 óta az az Ukrán Országos Önkormányzat helyettes pozícióját töltötte be, és a jelenlegi ciklusban pedig a Pénzügyi Bizottságának elnöke.
Az ukrán nyelv tanítása mindig a figyelem középpontjában marad. Társszerzője a diákoknak szóló „Lépések” című tankönyvsorozatnak. Az Ukrán Országos Önkormányzat vasárnapi iskolájának igazgatója.
2014 óta – a Csepeli Ukrán Önkormányzat elnöke. Az önkormányzat minden évben aktívan részt vesz például a kerület kulturális és tematikus fesztiváljain. „Retro Majális”, amely az ukrán kultúrát mutatja be. Rendszeresen  ukrán nyelvű napközist tábort tartanak a kerület ukrán és vegyes családjainak gyermekei számára. Aktívan támogatjuk az ukrán művészeket, és csatlakozunk az ukrán nyelvű irodalom kiadásához is.
2022-ben az Ukrán Országos Nemzetiségi Önkormányzat parlamenti nemzetiségi listájának 3. helyére választották.