Sikk

Krisztina Sikk

képviselő

Sikk Krisztina

Vagyonnyilatkozatok ellenőre
A Csongrádi Régió Ukrán Kulturális Egyesületének jelöltjeként az Ukrán Országos Önkormányzatának tagja. Több cikluson keresztül választották újra, az Ukrán Országos Önkormányzat indulásának kezdetétől fogva aktív tagja.
2002-ben helyi ukrán önkormányzatot szervezett Vácban, amelynek élén ma is áll. Elnöksége alatt a Váci ukrán közösség aktívan és hosszú évek óta önzetlenül népszerűsítette az ukrán hagyományokat, a művészetet, a kultúrát, a költészetet és az ukrán konyhát a magyarok körében, zenei és irodalmi esteket, ukrán karácsonyt, húsvétot és más ünnepeket tartott. A meghívott ukrán művészek rendszeresen fellépnek a város színpadain.
A Sikk Krisztina minden évben számos eseményt szervez: koncerteket, kiállításokat, ukrán napokat. Vezetésével az önkormányzat aktívan részt vesz a magyar ünnepekben, különösen a „Váci Vilagi Vigalom” nemzetközi fesztiválon, amelyet minden évben Vácban rendeznek. Az ukrán helyi önkormányzat részvétele ebben már hagyománnyá vált.   A város központi terén a helyi és az Ukrajnából meghívott ukrán csoportok mindig nagy sikerrel lépnek fel, az ukrán művészek pedig a nemzeti kisebbségek művészeti kiállításán mutatják be festményeiket. 
A Váci Ukrán Önkormányzat aktívan együttműködik más ukrán önkormányzatokkal is: Budapest II. kerületével, a negyedik (IV) és huszadik (XX) kerületével, Csepel, Kőbánya, Varpalota, Veszprém, Szeged és Nyíregyháza Ukrán Önkormányzataival. 
A Lvivi Orvostudományi Karon végzett ápoló szakon. A katonai besorolási irodán keresztül 1971-ben Magyarországra jött Székesfehérvárra egy katonai kórházba. 1973-ban feleségül vette Sikk József magyar hadsereg tisztje. 
Úgy véli, hogy az önkormányzatiság célja az ukrán kultúra és szokások népszerűsítése a magyar lakosság körében, ezzel segíteni az ukrán mentalitás megőrzését azokban a családokban, akik ma is Magyarországon élnek.