2021. szeptember 2-án szakmai estet szerveztek az Ukrán Országos Önkormányzat pedagógusának, Viktória Krizsanovszka részvételével.
Nylacskák és medvék, cicák és malackák, baglyok és elefántok, báránykák és méhecskék, rókák és dínók, egyszarvúak és törpék – és ez csak egy része, amikkel az Ukrán Országos Önkormányzat falai díszítve voltak a találkozás alkalmakor.
A „Horlicja” Női Klub keretében megrendezett eseményhez rengeteg anyuka és gyermek is csatlakozott.
A harkivi születésű, kétgyermekes anya mindenkit mesébe illő élményekkel árasztott el. Mesélt tanulmányairól, munkatapasztalatáról és művészetének sokszínűségéről.
Viktória leánya, Kszenia csodás klarinét játékkal kápráztatta el a jelenlévőket, amiért utólag is nagyon hálásak vagyunk. Ezt követően Viktória egy kézműves foglalkozás keretében tanította az illusztráció világát megismerni vágyókat. Mindenki figyelmesen követte a művész utasításait. Előkerültek az arany ősz legszebb színei, serényen forogtak az ecsetek, ceruzák…
Ám ez még nem minden…
Viktória, közösen a gyerekekkel üzenőlapokat, könyvjelzőket és színezőket sorsolt ki.
Az est fénypontja a Viktória által díszített óriási váza, ami tele volt finom ukrán cukorkával.
Szívből köszönjük Viktóriának a feledhetetlen élményt, valamint köszönjük a Magyarországi Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központnak az anyagi támogatását, amely nélkül nem valósulhatott volna meg ez a fantasztikus esemény.