2019. szeptember 1-jén a Budapesti Ukrán Kulturális Központban Vasárnapi Iskola tanévnyitó ünnepséget rendeztek
A rendezvény Ljubov Nepop, Ukrajna Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete és Dr. Stefuca Viktória, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke nyitóbeszédeivel vette kezdetét. Rengeteg bölcs, őszinte, okos és motiváló gondolat hangzott el az új tanévet megkezdő diákok és a szülők irányába.
Ezt követően rövid ünnepi koncerttel folytatódott a műsor. Volt versszavalás, fuvolajáték, ukrán népdalének. A koncert után az iskolások tanévkezdő iskolai felszerelést, írószereket kaptak az Ukrán Országos Önkormányzat jóvoltából és édességet Ukrajna Magyarországi Nagykövetétől.

Igazán kellemes meglepetésnek bizonyult a Vasárnapi Iskola pedagógus kollektívájának átnyújtott ajándékcsomag, amely többek között egy laptopot, hangfalat és egy projektort tartalmazott.

A bőséges ebéd után a csapat Budakeszire utazott. Kezdetben a Dinó Parkban kalandoztak, azt követően a Vadasparkot tekintették meg, ahol olyan állatokkal találkozhattak, mint a bagoly, őz, mókus, farkas, medve, vaddisznó, tehén, kecske és sok más.
-Mi nyerte el leginkább a tetszésetek, gyerekek?
-Minden. Többek között az, hogy némely állatkákat meg is lehetett etetni. Sokat mókáztunk, futkorásztunk.
Egyesek már nem először jártak a Vadasparkban, ám számukra is akadt elég felfedeznivaló.
Köszönetünket fejezzük ki az Ukrán Országos Önkormányzatnak, Dr. Stefuca Viktória elnöknek, a Vasárnapi Iskola pedagógusainak és mindenkinek, aki munkájával, s részvételével hozzájárult a tanévnyitó ünnepség sikeréhez.