Augusztus 24-én mér reggeltől csatlakoztak Ukrajna Függetlensége napjának ünnepléséhez az ukrán gyerekek – a Magyarországi Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központ nappali táborának résztvevői: verseket olvastak Ukrajnáról és kórusban énekelték a „Chervona Kalina” („Piros Kányabangita”) dalt.
Az ünnepség délután folytatódott a Bakáts téren, amely Budapest 9-ik kerületében található, ahol ukrán előadók koncertjére került sor – „Mrija” ukrán táncegyüttes, „Sztarij Cirk” („Öreg Cirkusz”) cirkuszművészeti stúdió tanulói ( Harkiv város) és az „Aréna” cirkusz stúdió tanulói ( Konstantinovka város), valamint Vaszja Demcsuk és a TVORCHI együttes népszerű ukrán előadók.
A Magyarországi Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központ az ukrán sátorban értékesítéssel egybekötött kiállítást szervezett ukrán könyvekből és időszakos kiadványokból. A rögtönzött fotózónában minden érdeklődőnek lehetősége volt fényképet készíteni ukrán nemzeti attribútumokkal. Emellett működött Natalia és Zoya Kuntsevska hímzett női kiegészítőinek értékesítéssel egybekötött kiállítása is, a gyerekek számára pedig egy kézműves kurzus lett szervezve kivágásokkal és kifestőkkel.