2019. december 7-én, a Magyarországi Ukrán Kulturális Központban nagy sikert aratott a Kárpátaljai Akadémiai Megyei Ukrán Zenei és Drámai Színház színművészei előadásában debütáló, Éric Assous francia rendezőtől származó „Váratlan Fordulatok” c. színházi előadás. 

A színdarab főszerepében Sztepan Barabash-t (Piert) és Darja Horshkovát (Dzsuliettát) láthatták a nézők. Rendezte Mikhajlo Fiscsenko, Ukrajna érdemes színművésze.

 A darabot eredetileg Alian Delon- és annak leányányak szánta a drámaíró, ám a mű rövid idő alatt meghódította az egész világot

Ami a most előadott feldolgozást illeti, a kárpátaljai társulat tavaly a kijevi „Andrijivszki Fesztiválon” szintén kiemelkedő sikerrel debütált, a darab egyik főszereplője, Darja Horshkova elnyerte a legjobb női alakításért járó díjat. Ősszel a párizsi „L’Atalante” színházban is bemutatták a darabot. 

 A mű alapgondolata: Az élet egy kacskaringókkal teli ösvény, amely akarva akaratlanul változásokat idéz elő. Így történt ez a férfi főszerepet alakító Pier-el is, aki neje és fia távollétében egy kellemes estét kívánt eltölteni fiatal kiszemeltjével, ám Dzsuliett hirtelen váratlan csavarokkal fűszerezte meg a „gavallérjával” közösen megélt pillanatokat… 

Az est az Ukrán Országos Önkormányzat, Budapest II. Kerületi Ukrán Önkormányzata és a Magyarországi Ukrán Nemzetiségi Színház közös szervezésében valósult meg.